Fir3n rašė:Kvepavimas turi labai daug teigiamu pusiu ne tiek kiek neigiamu, taip pat šokaladas jis gerina atminti ir t.t. O žolė be atsipalaidavimo ir gero jausmo jokio teigiamo dalyko neturi.
Visi sako žolė nekenkia ir panašiai, gal ir kenkia mažiau nei kitos narkotinės medžiagos aš šito nežinau, aišku nuvaryt ten viena karta papūst irgi nieko nebus bet kai čia visi tokie narkomančikai pučia po 3 kartus į savaite, kviečia pabandyt kitus pabandyt tai sakydami nekenkia, aš įsivaizduoju kad kiekvienam žmogui viskas kitap, pvz tie negrai tai belekiek ten jos rūko ir pnš ir jiem nieko nebūna, bet smegenu žala yra, plaučiu žala yra.
p.s. aš tiesiog prieš tą pasakyma kad ji nekenkia
p.s.s. ir man nepatinka kai žmonės pripranta prie jos.
leader rašė:Fir3n rašė:Kvepavimas turi labai daug teigiamu pusiu ne tiek kiek neigiamu, taip pat šokaladas jis gerina atminti ir t.t. O žolė be atsipalaidavimo ir gero jausmo jokio teigiamo dalyko neturi.
Visi sako žolė nekenkia ir panašiai, gal ir kenkia mažiau nei kitos narkotinės medžiagos aš šito nežinau, aišku nuvaryt ten viena karta papūst irgi nieko nebus bet kai čia visi tokie narkomančikai pučia po 3 kartus į savaite, kviečia pabandyt kitus pabandyt tai sakydami nekenkia, aš įsivaizduoju kad kiekvienam žmogui viskas kitap, pvz tie negrai tai belekiek ten jos rūko ir pnš ir jiem nieko nebūna, bet smegenu žala yra, plaučiu žala yra.
p.s. aš tiesiog prieš tą pasakyma kad ji nekenkia
p.s.s. ir man nepatinka kai žmonės pripranta prie jos.
Zmogus kuris ruko zole nera narkomancikas,Beje 3 kartai y savaite nera daugpats nieko pries papuciu kartais
Vnz ganja yra gerai
$100,000 Challenge to Prove Us Wrong!
anapės (marihuana/hašišas) įvardijamos kaip vienas iš labiausiai palaipsniui psichiką žalojančių narkotinių medžiagų.
Plačiai paplitęs šio narkotiko vartojimas turi sunkias pasekmes tiek individui, tiek visai visuomenei. Europos narkotikų ir narkomanijos stebėsenos centro (ENNSC) ekspertai teigia, kad dirbtinu būdu išvedamos specialios svaiginimuisi skirtos kanapių veislės, kuriose aktyviosios medžiagos THC (tetra-hidrokanabinolio) gali būti net iki 20 proc. Vidutiniškai svaiginimuisi skirtuose kanapių produktuose yra 2-8 proc. šios medžiagos. Pramonės tikslams skirtose kanapėse šios medžiagos kiekis neviršija 0,2 proc.
Kanapėse daugėja THC
„Kanapių stiprumas, paplitimas ir auginimas nuolat keičiasi, - teigia Narkotikų kontrolės departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės direktorė dr. Audronė Astrauskienė, - THC kiekis didinamas ir taip stiprinamas kanapių poveikis, o kartu - ir jų keliamas pavojus. Akivaizdu, kad marihuaną ar hašišą vadinant „lengvaisiais narkotikais" žmonės yra klaidinami - net bandymą svaigintis kanapėmis lydi psichiniai sutrikimai."
Mokslininkai, tyrinėdami THC poveikį žmogaus organizmui, nustatė, kad ši medžiaga labiausiai veikia psichiką. Rūkant kanapes THC koncentracija kraujyje pasiekia maksimumą per kelias minutes. Jeigu ši aktyvioji medžiaga patenka į organizmą valgant, THC kiekis kraujyje piką pasiekia po pusvalandžio arba valandos. THC lygis kraujyje sumažėja gana greitai jam suskilus į tarpinius produktus ir ištirpus riebaliniame audinyje. Tyrimai parodė, kad po kanapių vartojimo THC neigiamai veikia žmogaus gebėjimus net iki 24 valandų. THC produktai šalinami per kepenis ir inkstus, tačiau šios veikliosios medžiagos skilimo produktus šlapime galima aptikti praėjus ir 6 savaitėms po kanapių vartojimo.
Kanapės ypač žalingos šioms žmonių grupėms:
* Paaugliams, kurie net ir atsitiktinai parūkę kanapių, dėl žalingo THC poveikio, gali tapti sutrikusio psichinio ir fizinio vystymosi aukomis.
* Nėščioms moterims, nes veiklioji medžiaga THC per motinos kraują pasiekia vaisių.
* Asmenims, turintiems polinkių į psichikos sutrikimus, kanapių vartojimas gali suaktyvinti ir paankstinti psichinių ligų atsiradimą arba sutrikdyti jų gydymą. Piktnaudžiavimas kanapėmis gali būti ūmių psichikos sutrikimų, kanapių psichozių, depresijų ar net savižudybių priežastimi.
Kanapėse daugėja THC
Kanapės ypač žalingos šioms žmonių grupėms:
* Paaugliams, kurie net ir atsitiktinai parūkę kanapių, dėl žalingo THC poveikio, gali tapti sutrikusio psichinio ir fizinio vystymosi aukomis.
* Nėščioms moterims, nes veiklioji medžiaga THC per motinos kraują pasiekia vaisių.
* Asmenims, turintiems polinkių į psichikos sutrikimus, kanapių vartojimas gali suaktyvinti ir paankstinti psichinių ligų atsiradimą arba sutrikdyti jų gydymą. Piktnaudžiavimas kanapėmis gali būti ūmių psichikos sutrikimų, kanapių psichozių, depresijų ar net savižudybių priežastimi.
Europos narkotikų ir narkomanijos stebėsenos centro (ENNSC) ekspertai teigia, kad dirbtinu būdu išvedamos specialios svaiginimuisi skirtos kanapių veislės, kuriose aktyviosios medžiagos THC (tetra-hidrokanabinolio) gali būti net iki 20 proc. Vidutiniškai svaiginimuisi skirtuose kanapių produktuose yra 2-8 proc. šios medžiagos.
„Kanapių stiprumas, paplitimas ir auginimas nuolat keičiasi, - teigia Narkotikų kontrolės departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės direktorė dr. Audronė Astrauskienė, - THC kiekis didinamas ir taip stiprinamas kanapių poveikis, o kartu - ir jų keliamas pavojus. Akivaizdu, kad marihuaną ar hašišą vadinant „lengvaisiais narkotikais" žmonės yra klaidinami - net bandymą svaigintis kanapėmis lydi psichiniai sutrikimai."
Tyrimai parodė, kad po kanapių vartojimo THC neigiamai veikia žmogaus gebėjimus net iki 24 valandų.