Įvairūs Bendros diskusijos Gyvenimas, aktualios problemos

Išsilavinimas, švietimas

Apie savo gyvenimą, bei šiaip protingi pokalbiai

Standartinė faq » 2009 Gru 02, 17:21

Tai aš apie tai ir kalbu, kad tokių yra vienetai. Kiti irgi galvojo savamoksliais būti. Bet kažin ko jie dabar yra pasiekę
Vartotojo avataras
faq
finger5™
finger5™

Medaliai: 9
Taškai: 1878

Kovų lygis: A

Reputacija: 62 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė Fir3n » 2009 Gru 02, 18:06

Aš manau kad toks pačio mokymasis gal net geriau išeitu jei tikrai žinotum ko nori, bei stengtumeis.

Opportunity is missed by most people because it is dressed in overalls and looks like work.
Thomas A. Edison

Paveikslėlis
Gift boxas Ačiū visiem už dovanas :)
Mano galerija!
Fir3n
Grafikos ekspertas

Medaliai: 13
Taškai: 1378

Reputacija: 134 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė KasperaviciusR » 2009 Gru 04, 17:09

Fir3n rašė:Jaučiu kad pavyzdžiui Edisonas kūrė, jam tikraiusiai žmonės tą patį sakė kad be išsilavinimo nieko nepadarysi, beje išsilavinimas nerešikia finansinį sauguma, neseniai delfi skaičiau kad dabar darba taip pat sunku gaut aukštą išsilavinima turinčiam žmogui Lietuvoje. Reikia išisilavinimo, galvoji Edisonas nesimokė? Jis tiesiog nesimokė mokykloje.

Tokia situacija yra todėl, nes darbdavys nori žmogaus turinčio bent šiek tiek patirties tame darbe, o aukštosiose mokyklose Lietuvoje kaip ir nėra praktikos, tik dažniausiai tik teorija. Todėl nemažai žmonių, baigusių universitetus Lietuvoje stojo vėl į profesines mokyklas, kad įgautų patirties.
Vartotojo avataras
KasperaviciusR
Unikalus

Medaliai: 18
Taškai: 2367

Reputacija: 140 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė cyrixs » 2009 Gru 14, 09:07

As noreciau kad butu galima pisirinkt kokius dalykus nori mokytis.Nes pwz man is matematikos iseina 4 nors man jeigu dirbsiu su grafika kam man tos matematikos.Pasirinktu zmogus ka nori mokytis wien informacines tchn su cs3 dirbt ;D Butu daug geriau.
Vartotojo avataras
cyrixs
Įsijaučiantis

Taškai: 57

Reputacija: 0 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė KasperaviciusR » 2009 Gru 14, 17:30

Pasigilink giliau į šias specialybes... Informacinėse technologijose matematika yra tikrai reikalinga, grafikoje taipogi reikalinga proporcijoms apskaičiuoti ir pnš. Daug reikalingų dalykų, kurie tau dabar atrodo nereikalingi yra ir bus reikalingi daugumoje sričių...
Vartotojo avataras
KasperaviciusR
Unikalus

Medaliai: 18
Taškai: 2367

Reputacija: 140 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė LoLina » 2009 Gru 14, 21:57

cyrixs rašė:As noreciau kad butu galima pisirinkt kokius dalykus nori mokytis.Nes pwz man is matematikos iseina 4 nors man jeigu dirbsiu su grafika kam man tos matematikos.Pasirinktu zmogus ka nori mokytis wien informacines tchn su cs3 dirbt ;D Butu daug geriau.

Na jei studijuosi Lietuvoj, tai visose specialybėse, kur yra kompai matematikos yra neįsivaizduojamai daug. Tai jei dabar nesimokysi oj verksi, oj verksi...

O jei į temą, tai nėra net abejonės, visi pagrindinių (ir ne tik) dalykų pagrindai turi būti privalomi. Ir niekaip kitaip.
:boogie:
Vartotojo avataras
LoLina
Forumo gyventojas

Medaliai: 4
Taškai: 769

Kovų lygis: B

Reputacija: 42 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė H3.Farguc » 2009 Gru 14, 22:06

cyrixs rašė:As noreciau kad butu galima pisirinkt kokius dalykus nori mokytis.Nes pwz man is matematikos iseina 4 nors man jeigu dirbsiu su grafika kam man tos matematikos.Pasirinktu zmogus ka nori mokytis wien informacines tchn su cs3 dirbt ;D Butu daug geriau.

As darau dizaina , matematika labai reikalingas dalykas .
-=Gifts=-
COMING SOON
H3.Farguc
H3nity™
H3nity™

Medaliai: 17
Taškai: 1175

Kovų lygis: B+

Reputacija: 94 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė Deivs » 2010 Vas 08, 23:43

Nepyk, bet mąstai kaip vaikas :roll:

O apie švietimą manau jis yra geras, kaip ir kitose ES šalyse, bet studijos... :vsad:
Vartotojo avataras
Deivs
Įsijaučiantis

Taškai: 47

Kovų lygis: N

Reputacija: 1 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė .flex » 2010 Vas 09, 14:26

Lietuvoj geras švietimas? Mokomės belekiek nereikalingų dalykų. Kur dabar lietuvis mokosi 5'ais užsienį mokytųsi 8ais. ;D Tai pagalvojus užsienį ir įstot lengviau būtų, o lietuvis kaip aišku durnas tai ir ars - reikia ar nereikia. (čia apie tuos kur aukščiau paprastų žmogelių yra).
Paveikslėlis

so u wanna die - commit suicide
Vartotojo avataras
.flex
Profesionalus dalyvis

Medaliai: 2
Taškai: 800

Reputacija: 100 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė H3.Farguc » 2010 Vas 10, 11:46

Lietuvoje svietimas tikrai nera toks pat kaip visur kitur. Lietuvoje jis per daug sunkus , per daug kisama nereikalingu dalyku . Airijoj nuo 9 klases duoda pasirinkt ka nori daryt . Daugiau prieimo prie nauju saltiniu , viskas laikoma up to date . Jei mano lietuvos chemijos mokytoja vis dar vadina cheminiu elementu lentele mendelejavo lentelia tai atsiprasau . Mendelejavo lentele nebuvo teisinga . Ne pagal atomini numeri suskirstyta.

Nors dabar dziaugiuos kad tiek daug dalyku dariau mokykloj lietuvoj ir turiu bendra isprusima daugely sriciu , bet kas isto jei cia airijoje pasirenka kas patinka ir turi labai geras zinias butent ant to kas patinka . Airijoje taipogi labiau suinteresuoti kad mokiniai turetu visas galimybes baigti mokykla ir istoti i koledza, jei negauni reikiamu tasku yra post leaving cert kursai kuriuos uzbaiges gali i koledza eiti. O lietuvoj jei nepatiksi mokytojai debilu isvadins ir viskas. airijoje dar neteko tokiu atveju matyti .

BET faktas kad mes turim daugiau bendro isprusimo labai ryskaii matosi kada airis kuris nedare geografijos net nezino kur yra baltijos jura arba koks auksciausias kalnas pasaulyje etc etc.
-=Gifts=-
COMING SOON
H3.Farguc
H3nity™
H3nity™

Standartinė Fir3n » 2010 Vas 10, 17:03

Bet koks skirtumas jam koks ten kalnas ir visą kita, jeigu jis pinigų už mus daugiau uždirba, arba lengviau į koledža įstoja..

Opportunity is missed by most people because it is dressed in overalls and looks like work.
Thomas A. Edison

Paveikslėlis
Gift boxas Ačiū visiem už dovanas :)
Mano galerija!
Fir3n
Grafikos ekspertas

Medaliai: 13
Taškai: 1378

Reputacija: 134 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė .flex » 2010 Vas 11, 08:59

Tai Lietuvoj nuo 10 klasės renkies ką nori mokytis, aišku tas pasirinkimas gana ribotas, kai minimumas vistiek 28h (būtent tiek ir turiu susirinkęs), tai nu atsiprašau... Bendras išprusimas lai ir būna iki 10 klasės, o dabar 11 pvz man matieka neįkandama kai 8 vidurkis buvo iš matiekos 8, 9 - 7, 10 - 6, o 11 - 4. Tiek belekiek nereikalingo šūdo prikišta kurio man gyvenime NIEKAD nereiės. Pvz. net egzus laikyt ir stot kažkur Lietuvoj beprasmiška yra, į užsienį užtenka vidurkius nusiųst ir jau žinosi įstojei ar net egzų nelaikydamas, o čia ir išlaikęs dar neįstosi niekur...
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
.flex
Profesionalus dalyvis

Standartinė LoLina » 2010 Vas 13, 03:08

.flex, tai stok į užsienį. Kas trukdo?
:boogie:
Vartotojo avataras
LoLina
Forumo gyventojas

Medaliai: 4
Taškai: 769

Kovų lygis: B

Reputacija: 42 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė H3.Farguc » 2010 Vas 13, 12:26

linA nevisi multimiliojenieriai kad taip galetu stoti . N~iekas is gero gyvenimo i uzsieni gyventi nevaziuoja , jei buciau lietuvoj pasilikes buciau dabar valytoju dirbes ir apie jokius unikus negalvojes . O siaip pritariu flexui kad sudo prikisa daug, del matiekos manau per daug yra gilinimasi , turetu buti kaip nors suskirstyta kad vot jei specializuosies i ta sriti tau tiek matiekos ziniu reiks. jei tu pvz studijuosi medicina, tau .. tie visi sinai ir kosinai ir dar .. ne ?
-=Gifts=-
COMING SOON
H3.Farguc
H3nity™
H3nity™

Standartinė .flex » 2010 Vas 13, 13:04

jo, va mane nervina. Pvz. tikrai man gyvenime kokio Pitagoro reikės, tikrai reikia mokėt lygtį sprest, trupmenos nepamaišo, bet nafik sinusitai, kosinusitai, tengentitai, kotangentitai, rodiklinės lygtis? Man jų niekad gyvenime neprireiks, o sako, kad mokykla ruošia savarankiškam gyvenimui. Kur jau ne.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
.flex
Profesionalus dalyvis

Įvairūs Bendros diskusijos Gyvenimas, aktualios problemos

Prisijungti

Forumo stilius

Pasirinkimas: