Padiskutuokime. Tik prašau su argumentais nesakyk kažko iš oro ką esat girdėjė , ar jūm kažkas yra pasakęs ką. Visiem taip bus aiškiau ir lengviau diskutuot.

PURIS rašė:Mano nuomone išsilavinimo visuomet reikėjo ir reikės, nors tu be jo nesi niekas, tu visuomet išliksi šioks ir toks žmogus su tam tikrais įgūdžiais. Žiūrint apie kokį išsilavinimą kalbame. Bet žmogus nebaigęs net 12 klasių mano akyse būtų ne žmogus (tai yra žmogus be gyvenimo). Lietuvoje švietimo sistema manau nėra labai bloga, nors ir ne visos lėšos prieina tam tikrą tikslą, bet lygis yra gana aukštas. O dėl mokykloje mokomų dalykų, kurių kaip daug kas sako jų niekam neprireiks, jie yra mokomi dėl bendro žmogaus išprusimo, jų visgi ankščiau ar veliau gali prireikti, nežinosi kas nutiks gyvenime. Dėl pažymių tai neretai pasitaiko, kad yra vertinami ne žmogaus gabumai, o pats žmogus.
Fir3n rašė:PURIS rašė:Mano nuomone išsilavinimo visuomet reikėjo ir reikės, nors tu be jo nesi niekas, tu visuomet išliksi šioks ir toks žmogus su tam tikrais įgūdžiais. Žiūrint apie kokį išsilavinimą kalbame. Bet žmogus nebaigęs net 12 klasių mano akyse būtų ne žmogus (tai yra žmogus be gyvenimo). Lietuvoje švietimo sistema manau nėra labai bloga, nors ir ne visos lėšos prieina tam tikrą tikslą, bet lygis yra gana aukštas. O dėl mokykloje mokomų dalykų, kurių kaip daug kas sako jų niekam neprireiks, jie yra mokomi dėl bendro žmogaus išprusimo, jų visgi ankščiau ar veliau gali prireikti, nežinosi kas nutiks gyvenime. Dėl pažymių tai neretai pasitaiko, kad yra vertinami ne žmogaus gabumai, o pats žmogus.
Žmogus be išsilavinimo niekas?
Tomas Edisonas, garsusis lemputes išradėjas, bei kitų šiandienos dienai jau ištobulintu išradimu, praleido tik 3 mėnesius mokykloje?
Chose Silva Per savo gyvenimą jis buvo verslininkas, sportininkas, aktorius, mokytojas, mokslininkas, filosofas ir Silva metodo atradėjas. Jis nepraleido nei dienos mokykloj, jis neturėjo progos to padaryt, nes šešerių metų turėjo pats išlaikyti šeima, labai pasisikęs žmogus tačiau kaip sakant be "išsilavinimo".
Yra žmonių kuriem nesiekė mokykloje, tačiau jie tapo garsios pasaulio asmenybės, jei dar nori pavyzdžiu pagooglink R.Kyosaki, arba žinosi jį skaites pvz. jo populiarają kngya "Du tečiai - Turtingas ir Vargšas"
Aš nesmerkių išsilavinimo pateikiamo mokykloj, tačiau kad ir R.Kyosakis teigia kad tik 30% vaikų gali prisitaikyt ir išspaust naudos iš to ką jie išmoksta mokykloj. Beje neseniai sužinojau kad viska ką maždaug išmoksim mokykloje atsiminsime maždaug 20% ir tai tik tam tikram laikui, pavyzdžiui aš aštuntokas ir tėčio paprašiau padėt man pasimokyt chemija, žinai ką? Jis nesuprato nieko. Tai jeigu mes atsimename tik 20 procentų, o praktikoje sugebėsim panaudot nežinia kiek, tai galima teigti kažkas ne taip.
Aišku galima iš kitos pusės pažiūrėt į šį dalyką, iki 18 metų vystosi mūsu proto lastelės, ir jos žūna jeigu jų nenaudojame, todėl reikalinga mokykla kad aktyviai dirbtume ir vystutumėje jas. Nes po aštuonioliktų metu viska jau mūsu protas pradės mokytis iš praktikos.
Pavyzdžiui kaip jau DinGo sakė prieš mane, kad pavyzdžiui muziką yra laiko švaistymas. Aš trečioj klasėj irgi muzikos mokytojos paklausiau kur man prireiks muzikos, ji nedavė man tikslaus atsakymo pasakė "daug kur" aišku čia yra pats geriausias atsakymas "daug kur" bet pagalvok jeigu žmogus yra nusiteikęs būti verslininkų ir jis supranta kad tai yra jo gyvenimo tisklas, tai jis kuo anksčiau pradės apie tai mokytis tuo jis geriau išmoks tai ar ne? Jeigu jis muzika, chemija, fizika, iškeistu pavyzdžiui į finansinį lavinima, ar tai nebūtu naudingesnis dalykas būtent jam, ir aš nemanau kad tai būtu vienas žmogus, tikrai prisidėtu daugiau žmonių.
Mano draugas šnekėjo su savo tėvu apie matematika ir jam mokytoja pasakė kad matematika yra proto lavinimas, tėvas atsakė "Meditacija irgi yra proto lavinimas bet mokyklai tai per sunku"
Beje, vaikų ugdymas yra keistas. Aš karta susiriejau su geografijos mokytoja ir ji man pasakė kad aš "be geografijos nieko nepasieksiu" aišku tai man buvo stimulas, bet ji nesistengė man sukurt stimulo jis stengėsi mane įžeisti bandydama paveikti mane gąsdinimais, kad apgintu savo mokoma dalyką, ir įvarytu man baime tuo pačiu "norą" mokytis. Bet išties mokytojam nėra lengva, kai reik sutramdyt tiek vaikų, tačiau kai kurie mokytojai net nesistengia.
Beje gal kas žinojote kad Skandinavų mokyklose net nerašomi pažymiai iki 9 klasės, net neužduodama namų darbu.
Ištiesu Puri, pažymiai šiais laikais vertinami ne už įgytas žinias, o už žmogų, man labai nepatinka kai mergaitės už kelis atsakymus gerus gauna dešimt, o berniukus kamantinėja ilgai, tai ar čia mokoma lygybės?
Aš pavyzdžiui norėčiau pamokuose išmokti daugiau apie ekonomiką, finansinį išsilavinimą, teisingą kalbėjima su žmonėmis netgi rimčiau tai lingvistiką, filosofija (bet tikriausiai tai dar aiškinsimės per Lietuvių pamokas), per tikybos pamoką manęs galėtu mokyt ne apie paveikslus kažkokius Marijos pvz, o apie tai kaip ieškot pagalbos Dieve, norint įgaut pasitikėjimo, ieškant atsakymo, ir taip toliau.
Mano draugas yra pasakęs "Žmonės prisidengia demokratija kuria karus, mokykla prisdengusi švietimų kuria darbinikus"
Mokykla gal išties yra svarbus dalykas, bet kaip čia pasakius overrated.