Įvairūs Bendros diskusijos Gyvenimas, aktualios problemos

Išsilavinimas, švietimas

Apie savo gyvenimą, bei šiaip protingi pokalbiai

Standartinė Fir3n » 2009 Lap 20, 22:50

Na ką manot apie pačia švietimo sistema Lietuvoje? Ar išsilavinimas pagrindinis dalykas gyvenime kuris gali tau atnešt sekme? Be išsilavinimo tu niekas? Ar manot kad reikėtu keist švietimo sistema? Mūsu mokykloj moko dalyku kuriu mūm nereikės, ir taip bereikalingai švaistom savo laika? Ar išvis mokykloje reikėtu vertint pažymiais?

Padiskutuokime. Tik prašau su argumentais nesakyk kažko iš oro ką esat girdėjė , ar jūm kažkas yra pasakęs ką. Visiem taip bus aiškiau ir lengviau diskutuot.

:)

Opportunity is missed by most people because it is dressed in overalls and looks like work.
Thomas A. Edison

Paveikslėlis
Gift boxas Ačiū visiem už dovanas :)
Mano galerija!
Fir3n
Grafikos ekspertas

Medaliai: 13
Taškai: 1378

Kovų lygis: A

Reputacija: 134 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė WakeUp » 2009 Lap 23, 10:19

Manau, kad pati sistema gera, bet kaip pradeda mokyti dalyku kuriu niekam nereikia, o mokytojai sako, kad be siu dalyku nieks neisgiventu pasidaro pikta. Issilavinimas gali atnesti sekme jai pasirenki teisinga sriti, nes kai mano teta studijavo siuvima aukstesniojoje vilniau mokykloje jai zadejo vieta kazkokioi geroi siuvyklo vos tik baigs studijas, bet dabar ji dirba drogo pardaveja nes nedaug kas lietuvoje normalius rubus besiuva. Zinau kelis zmones kurie pasirinko tais laikais visiskai nereikalinga dalyka, o dabar po 6000lt uzdirba i menesi.
Manau issilavinimo reikia, bet reikia teisingai rinktis.
Vartotojo avataras
WakeUp
Forumo gyventojas

Medaliai: 2
Taškai: 499

Kovų lygis: N

Reputacija: 8 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė KasperaviciusR » 2009 Lap 30, 00:22

Mano nuomone išsilavinimo visuomet reikėjo ir reikės, nors tu be jo nesi niekas, tu visuomet išliksi šioks ir toks žmogus su tam tikrais įgūdžiais. Žiūrint apie kokį išsilavinimą kalbame. Bet žmogus nebaigęs net 12 klasių mano akyse būtų ne žmogus (tai yra žmogus be gyvenimo). Lietuvoje švietimo sistema manau nėra labai bloga, nors ir ne visos lėšos prieina tam tikrą tikslą, bet lygis yra gana aukštas. O dėl mokykloje mokomų dalykų, kurių kaip daug kas sako jų niekam neprireiks, jie yra mokomi dėl bendro žmogaus išprusimo, jų visgi ankščiau ar veliau gali prireikti, nežinosi kas nutiks gyvenime. Dėl pažymių tai neretai pasitaiko, kad yra vertinami ne žmogaus gabumai, o pats žmogus.
Vartotojo avataras
KasperaviciusR
Unikalus

Medaliai: 18
Taškai: 2367

Reputacija: 140 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė diNGius » 2009 Lap 30, 22:02

Aišku, kad moko nesamonių, aišku yra reikalinga, bet yra ir nesamoningų pamokų. Pvž Muzika, nu nei aš būsiu muzikantas, nei ką, tam ir yra muzikos mokykla, o ne šūlei. Ačiū dievui sakė kitais metais bus galima atsisakyt, bet vistiek... laiko gaišimas..:S
diNGius
Patyręs dalyvis

Medaliai: 1
Taškai: 354

Kovų lygis: B+

Reputacija: 4 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė Fir3n » 2009 Lap 30, 23:12

PURIS rašė:Mano nuomone išsilavinimo visuomet reikėjo ir reikės, nors tu be jo nesi niekas, tu visuomet išliksi šioks ir toks žmogus su tam tikrais įgūdžiais. Žiūrint apie kokį išsilavinimą kalbame. Bet žmogus nebaigęs net 12 klasių mano akyse būtų ne žmogus (tai yra žmogus be gyvenimo). Lietuvoje švietimo sistema manau nėra labai bloga, nors ir ne visos lėšos prieina tam tikrą tikslą, bet lygis yra gana aukštas. O dėl mokykloje mokomų dalykų, kurių kaip daug kas sako jų niekam neprireiks, jie yra mokomi dėl bendro žmogaus išprusimo, jų visgi ankščiau ar veliau gali prireikti, nežinosi kas nutiks gyvenime. Dėl pažymių tai neretai pasitaiko, kad yra vertinami ne žmogaus gabumai, o pats žmogus.

Žmogus be išsilavinimo niekas?

Tomas Edisonas, garsusis lemputes išradėjas, bei kitų šiandienos dienai jau ištobulintu išradimu, praleido tik 3 mėnesius mokykloje?

Chose Silva Per savo gyvenimą jis buvo verslininkas, sportininkas, aktorius, mokytojas, mokslininkas, filosofas ir Silva metodo atradėjas. Jis nepraleido nei dienos mokykloj, jis neturėjo progos to padaryt, nes šešerių metų turėjo pats išlaikyti šeima, labai pasisikęs žmogus tačiau kaip sakant be "išsilavinimo".

Yra žmonių kuriem nesiekė mokykloje, tačiau jie tapo garsios pasaulio asmenybės, jei dar nori pavyzdžiu pagooglink R.Kyosaki, arba žinosi jį skaites pvz. jo populiarają kngya "Du tečiai - Turtingas ir Vargšas"

Aš nesmerkių išsilavinimo pateikiamo mokykloj, tačiau kad ir R.Kyosakis teigia kad tik 30% vaikų gali prisitaikyt ir išspaust naudos iš to ką jie išmoksta mokykloj. Beje neseniai sužinojau kad viska ką maždaug išmoksim mokykloje atsiminsime maždaug 20% ir tai tik tam tikram laikui, pavyzdžiui aš aštuntokas ir tėčio paprašiau padėt man pasimokyt chemija, žinai ką? Jis nesuprato nieko. Tai jeigu mes atsimename tik 20 procentų, o praktikoje sugebėsim panaudot nežinia kiek, tai galima teigti kažkas ne taip.

Aišku galima iš kitos pusės pažiūrėt į šį dalyką, iki 18 metų vystosi mūsu proto lastelės, ir jos žūna jeigu jų nenaudojame, todėl reikalinga mokykla kad aktyviai dirbtume ir vystutumėje jas. Nes po aštuonioliktų metu viska jau mūsu protas pradės mokytis iš praktikos.

Pavyzdžiui kaip jau DinGo sakė prieš mane, kad pavyzdžiui muziką yra laiko švaistymas. Aš trečioj klasėj irgi muzikos mokytojos paklausiau kur man prireiks muzikos, ji nedavė man tikslaus atsakymo pasakė "daug kur" aišku čia yra pats geriausias atsakymas "daug kur" bet pagalvok jeigu žmogus yra nusiteikęs būti verslininkų ir jis supranta kad tai yra jo gyvenimo tisklas, tai jis kuo anksčiau pradės apie tai mokytis tuo jis geriau išmoks tai ar ne? Jeigu jis muzika, chemija, fizika, iškeistu pavyzdžiui į finansinį lavinima, ar tai nebūtu naudingesnis dalykas būtent jam, ir aš nemanau kad tai būtu vienas žmogus, tikrai prisidėtu daugiau žmonių.

Mano draugas šnekėjo su savo tėvu apie matematika ir jam mokytoja pasakė kad matematika yra proto lavinimas, tėvas atsakė "Meditacija irgi yra proto lavinimas bet mokyklai tai per sunku"

Beje, vaikų ugdymas yra keistas. Aš karta susiriejau su geografijos mokytoja ir ji man pasakė kad aš "be geografijos nieko nepasieksiu" aišku tai man buvo stimulas, bet ji nesistengė man sukurt stimulo jis stengėsi mane įžeisti bandydama paveikti mane gąsdinimais, kad apgintu savo mokoma dalyką, ir įvarytu man baime tuo pačiu "norą" mokytis. Bet išties mokytojam nėra lengva, kai reik sutramdyt tiek vaikų, tačiau kai kurie mokytojai net nesistengia.

Beje gal kas žinojote kad Skandinavų mokyklose net nerašomi pažymiai iki 9 klasės, net neužduodama namų darbu.

Ištiesu Puri, pažymiai šiais laikais vertinami ne už įgytas žinias, o už žmogų, man labai nepatinka kai mergaitės už kelis atsakymus gerus gauna dešimt, o berniukus kamantinėja ilgai, tai ar čia mokoma lygybės?

Aš pavyzdžiui norėčiau pamokuose išmokti daugiau apie ekonomiką, finansinį išsilavinimą, teisingą kalbėjima su žmonėmis netgi rimčiau tai lingvistiką, filosofija (bet tikriausiai tai dar aiškinsimės per Lietuvių pamokas), per tikybos pamoką manęs galėtu mokyt ne apie paveikslus kažkokius Marijos pvz, o apie tai kaip ieškot pagalbos Dieve, norint įgaut pasitikėjimo, ieškant atsakymo, ir taip toliau.

Mano draugas yra pasakęs "Žmonės prisidengia demokratija kuria karus, mokykla prisdengusi švietimų kuria darbinikus"

Mokykla gal išties yra svarbus dalykas, bet kaip čia pasakius overrated.

Opportunity is missed by most people because it is dressed in overalls and looks like work.
Thomas A. Edison

Paveikslėlis
Mano galerija!
Fir3n
Grafikos ekspertas

Standartinė Ignas M. » 2009 Lap 30, 23:13

Pritariu Fir3n.
Pats asmeniškai irgi niekad į išsilavinimą daug dėmesio nekreipiau, mokiaus tik tai kas atrodė naudinga ir ateityje pravers.
Ignas M.

Standartinė Edzilla » 2009 Lap 30, 23:29

Trumpai , studijos Lietuvoje atsprašau pasakysiu , šūdo vertos. Kas norėsit, paklausit , įrodysiu , bet kadangi dabar vėlu tai tingiu šitą essay rašyt.
[*] Time passes, we change..
http://edvizilla.deviantart.com/
Vartotojo avataras
Edzilla
Grafikos ekspertas

Medaliai: 14
Taškai: 1907

Reputacija: 51 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė Intec » 2009 Gru 01, 12:45

Hmz, tas švietimas mūsu gyvenime svarbus dalykas, be jo aš manau kaip be kojų. Fir3nai jeigu pwž tu nori išmokti to Dievo pagalbos kaip rast tikyboje tikrai to nerasi, Aš asmeniškai einu i etika, mes mokomės visko atsakomybės, tolerancijos, Draugystės ir t.t.
Lietuvoje švietimo sistema ne itin bloga, bet manau reikėtų keleta dalykų tikrai keisti, aš pwž būčiau už tokį dalyka kad žmogus mokytusi tai ko jam jo nuomone reikės nuo kokios 6 klasės. Aš suprantu kad skamba durnai, bet ištikro, aš bent jau mokykloje tikrai turiu tokių pamokų kurių žinau man visiškai nereikės, jos tik laiko švaistymas, galėtų daugiau tą švietima siet su gyvenimu, o dbr kiša vien tik totalu moksla. Tokia mano nuomone.
Intec
Unity™
Unity™

Medaliai: 11
Taškai: 2247

Reputacija: 31 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė Fir3n » 2009 Gru 01, 15:27

Bet juk turėtume tą rasti tikyba, juk apie tai ir turėtu būt pamoka?
O šiaip man dar kas nepatinka kad mūsu galvas prikiša informacijos, bet mąstyti neskatina.

Thomas A. Edison

Paveikslėlis
Mano galerija!
Fir3n
Grafikos ekspertas

Standartinė Intec » 2009 Gru 01, 15:31

Na nežinau tikyba man išvis paviršutiniška pamoka, buvau du metus tikyboi dbr treti etikoi, negrįščiau niekada i tikyba, etikoi tiek diskutuojam, mokomės išsakyt mintis. Mokytojai sako kad tą informacija tipo reikia rušiuot, ir mokėt ją išmastyt.
Sudegink mano kūną, o dulkes mesk ant debesų, nes visada norėjau būt paukščiu.
Intec
Unity™
Unity™

Medaliai: 11
Taškai: 2247

Reputacija: 31 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė Fir3n » 2009 Gru 01, 15:39

Teisingai sako, aš šiap ir ketinu pereit į etika bet nelabai geri santykiai su mokytoja. :roll:

Thomas A. Edison

Paveikslėlis
Mano galerija!
Fir3n
Grafikos ekspertas

Standartinė KasperaviciusR » 2009 Gru 01, 17:50

Fir3n, atidžiau paskaityk mano postą, ten nerašiau, kad žmogus be išsilavinimo yra niekas. Cituoju savo praeito posto eilutes "išsilavinimo visuomet reikėjo ir reikės, nors tu be jo nesi niekas, tu visuomet išliksi šioks ir toks žmogus su tam tikrais įgūdžiais" ir vėlgi tie patys pažymiai buvo paminėti.. "Dėl pažymių tai neretai pasitaiko, kad yra vertinami ne žmogaus gabumai, o pats žmogus".
Vartotojo avataras
KasperaviciusR
Unikalus

Medaliai: 18
Taškai: 2367

Reputacija: 140 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė Fir3n » 2009 Gru 01, 19:58

Atleisk kad susimaišiau ;)

Thomas A. Edison

Paveikslėlis
Mano galerija!
Fir3n
Grafikos ekspertas

Standartinė faq » 2009 Gru 02, 12:23

Fir3n rašė:
PURIS rašė:Mano nuomone išsilavinimo visuomet reikėjo ir reikės, nors tu be jo nesi niekas, tu visuomet išliksi šioks ir toks žmogus su tam tikrais įgūdžiais. Žiūrint apie kokį išsilavinimą kalbame. Bet žmogus nebaigęs net 12 klasių mano akyse būtų ne žmogus (tai yra žmogus be gyvenimo). Lietuvoje švietimo sistema manau nėra labai bloga, nors ir ne visos lėšos prieina tam tikrą tikslą, bet lygis yra gana aukštas. O dėl mokykloje mokomų dalykų, kurių kaip daug kas sako jų niekam neprireiks, jie yra mokomi dėl bendro žmogaus išprusimo, jų visgi ankščiau ar veliau gali prireikti, nežinosi kas nutiks gyvenime. Dėl pažymių tai neretai pasitaiko, kad yra vertinami ne žmogaus gabumai, o pats žmogus.

Žmogus be išsilavinimo niekas?

Tomas Edisonas, garsusis lemputes išradėjas, bei kitų šiandienos dienai jau ištobulintu išradimu, praleido tik 3 mėnesius mokykloje?

Chose Silva Per savo gyvenimą jis buvo verslininkas, sportininkas, aktorius, mokytojas, mokslininkas, filosofas ir Silva metodo atradėjas. Jis nepraleido nei dienos mokykloj, jis neturėjo progos to padaryt, nes šešerių metų turėjo pats išlaikyti šeima, labai pasisikęs žmogus tačiau kaip sakant be "išsilavinimo".

Yra žmonių kuriem nesiekė mokykloje, tačiau jie tapo garsios pasaulio asmenybės, jei dar nori pavyzdžiu pagooglink R.Kyosaki, arba žinosi jį skaites pvz. jo populiarają kngya "Du tečiai - Turtingas ir Vargšas"

Aš nesmerkių išsilavinimo pateikiamo mokykloj, tačiau kad ir R.Kyosakis teigia kad tik 30% vaikų gali prisitaikyt ir išspaust naudos iš to ką jie išmoksta mokykloj. Beje neseniai sužinojau kad viska ką maždaug išmoksim mokykloje atsiminsime maždaug 20% ir tai tik tam tikram laikui, pavyzdžiui aš aštuntokas ir tėčio paprašiau padėt man pasimokyt chemija, žinai ką? Jis nesuprato nieko. Tai jeigu mes atsimename tik 20 procentų, o praktikoje sugebėsim panaudot nežinia kiek, tai galima teigti kažkas ne taip.

Aišku galima iš kitos pusės pažiūrėt į šį dalyką, iki 18 metų vystosi mūsu proto lastelės, ir jos žūna jeigu jų nenaudojame, todėl reikalinga mokykla kad aktyviai dirbtume ir vystutumėje jas. Nes po aštuonioliktų metu viska jau mūsu protas pradės mokytis iš praktikos.

Pavyzdžiui kaip jau DinGo sakė prieš mane, kad pavyzdžiui muziką yra laiko švaistymas. Aš trečioj klasėj irgi muzikos mokytojos paklausiau kur man prireiks muzikos, ji nedavė man tikslaus atsakymo pasakė "daug kur" aišku čia yra pats geriausias atsakymas "daug kur" bet pagalvok jeigu žmogus yra nusiteikęs būti verslininkų ir jis supranta kad tai yra jo gyvenimo tisklas, tai jis kuo anksčiau pradės apie tai mokytis tuo jis geriau išmoks tai ar ne? Jeigu jis muzika, chemija, fizika, iškeistu pavyzdžiui į finansinį lavinima, ar tai nebūtu naudingesnis dalykas būtent jam, ir aš nemanau kad tai būtu vienas žmogus, tikrai prisidėtu daugiau žmonių.

Mano draugas šnekėjo su savo tėvu apie matematika ir jam mokytoja pasakė kad matematika yra proto lavinimas, tėvas atsakė "Meditacija irgi yra proto lavinimas bet mokyklai tai per sunku"

Beje, vaikų ugdymas yra keistas. Aš karta susiriejau su geografijos mokytoja ir ji man pasakė kad aš "be geografijos nieko nepasieksiu" aišku tai man buvo stimulas, bet ji nesistengė man sukurt stimulo jis stengėsi mane įžeisti bandydama paveikti mane gąsdinimais, kad apgintu savo mokoma dalyką, ir įvarytu man baime tuo pačiu "norą" mokytis. Bet išties mokytojam nėra lengva, kai reik sutramdyt tiek vaikų, tačiau kai kurie mokytojai net nesistengia.

Beje gal kas žinojote kad Skandinavų mokyklose net nerašomi pažymiai iki 9 klasės, net neužduodama namų darbu.

Ištiesu Puri, pažymiai šiais laikais vertinami ne už įgytas žinias, o už žmogų, man labai nepatinka kai mergaitės už kelis atsakymus gerus gauna dešimt, o berniukus kamantinėja ilgai, tai ar čia mokoma lygybės?

Aš pavyzdžiui norėčiau pamokuose išmokti daugiau apie ekonomiką, finansinį išsilavinimą, teisingą kalbėjima su žmonėmis netgi rimčiau tai lingvistiką, filosofija (bet tikriausiai tai dar aiškinsimės per Lietuvių pamokas), per tikybos pamoką manęs galėtu mokyt ne apie paveikslus kažkokius Marijos pvz, o apie tai kaip ieškot pagalbos Dieve, norint įgaut pasitikėjimo, ieškant atsakymo, ir taip toliau.

Mano draugas yra pasakęs "Žmonės prisidengia demokratija kuria karus, mokykla prisdengusi švietimų kuria darbinikus"

Mokykla gal išties yra svarbus dalykas, bet kaip čia pasakius overrated.

Na manau šiais laikais būtinas išsilavinimas. DDABAR be išsilavinimo, ką nors išrasi? Manau ne. Tu skaičiuoji kiek yra pasaiekusių aukštumų, nesedėje mokyklos suole, o kiek tokių dabar ieško pavalgyt komteineriuose ar prašo išmaldos miestuose. Aišku ir dabar būna išimčiu kur parašo knygą, kažkas pastebi ir givenimas pasikeičia. Bet gi čia endaugelis iš tų kurie neturi jokio išsilavinimo.
Vartotojo avataras
faq
finger5™
finger5™

Medaliai: 9
Taškai: 1878

Reputacija: 62 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė Fir3n » 2009 Gru 02, 17:10

Jaučiu kad pavyzdžiui Edisonas kūrė, jam tikraiusiai žmonės tą patį sakė kad be išsilavinimo nieko nepadarysi, beje išsilavinimas nerešikia finansinį sauguma, neseniai delfi skaičiau kad dabar darba taip pat sunku gaut aukštą išsilavinima turinčiam žmogui Lietuvoje. Reikia išisilavinimo, galvoji Edisonas nesimokė? Jis tiesiog nesimokė mokykloje.

Thomas A. Edison

Paveikslėlis
Mano galerija!
Fir3n
Grafikos ekspertas

Įvairūs Bendros diskusijos Gyvenimas, aktualios problemos

Prisijungti