saga » 2015 Geg 12, 08:44
ačiū už klausimą,
pagrindinis aspektas buvo tapti nepriklausomu, ko gero daugiausia prisidėjo tas minimas centipediškumas, nepatiko būti tiesiog dizaineriu, norėjau rimtesnių apsukų, pereiti į kitą pakopą, jaučiau, kad tam esu pasiruošęs ir liko tik išsibandyti, pradžia buvo sunki, bet vaisiai dabar skanūs,
be abejo agentūrinė patirtis yra neįkainojama, man pasisekė, kad mane mokė ne univeras/kolegija, o pati agentūros virtuvė, mokė ne tik tų techninių dalykų, bet ir komunikacijos su klientais, projektų valdymo etc., buvo didelis šuolis, tik po kurio laiko tai supratau ir įvertinau, esu dėkingas,
dabar pastebėjau, kad svarbu išsirinkti labai konkrečią discipliną, nebandyti apsižioti viską, na, nebent esi vunderkindas, bet tada reikia ieškoti kitos kalbos su laiku, kartais atrodo, kad viskas sekasi, bet reiktų padaryti išvadas, kur daugiausia perspektyvos, tiek finansinės tiek kūrybinės, ir didinti apsukas toje vietoje,
daugelį metų buvau kaip ir print platformoj, pastebiu, kad po truputį persiorentuoju į web/ui/ux reikalus,
dar svarbu, kaip freelanceriui, pozicionuoti save kaip mini agentūra su daug dėmesio klientui, susitvarkyti savo įvaizdį, dirbti kaip agentūrai, daugeliui atrodo, kad freelanceris mažai kuo skiriasi nuo ką tik diplomą gavusio jaunuolio - reiktų tai pakeisti, bendrai, freelancinimas manau bus sparčiai besiplėtojanti terpė,
ir ar grįsčiau į agentūrą? spėjau sulaukti pasiūlymų, bet kol kas dar ne;
tikiuosi atsakiau į tavo klausimą,
linkėjimai