aleksandr rašė:Ger.LoLina,aplamai retušas yra vienas iš fotodrafijos pagrindus sudarančių faktorių,nesvarbu daryta skaitmenine kamera ar paprastai,juolab, jeigu tai(dar ir!)didelio formato portretas.
Ką mes matome šiandeną Jūsū atveju (truputis kritikos),
Banalus foto vaizdo papaišymas,Esamu atveju,yra tikimybė atsirasti nuotraukons,kuriose bus iškraipomas žmogaus išorinis panašumas.
iš tiesų,retušas turi nepastebimai šalinti foto nuotraukoje esamus defektus ir tarnauti kaip pagrindinė grandis gerinant vaizdo kokybę.
Jūsū užduotis,kontroliuoti patį darbo procesą ir nurodyti(parodyti) kaip tai reikia daryti,tuo ar kitu atveju.
Nuo šito,mano požiūriu,daug kuo priklausis ir aktyvus lankymasis ,ir pats susidomėjimas Jūsų rubrika manimi.
Pagarbiai Aleksandras
Jiems tai sakiau šimtus kartų. NEGALIMA retuše kardinaliai keisti veido formų ar kitų dalykų:
NEGALIMA trinti apgamų, keisti antakių, lūpų struktūros.
NEGALIMA keisti ausų, akių, nosies, kaklo formų.
NEGALIMA kardinaliai keisti plaukų, lūpų, akių spalvos.
NEGALIMA dėti dirbtino makiažo, pvz.: antakių tušo.
Reikia tvarkyti odą, t.y. nutrinti spuogus, sutvarkyti nemigos požymius, sutvarkyti odos temperatūrą, paliekninti kūno formas, bet viską daryti saikingai taip, kad žmogus būtų atpažįstamas ir be jokių įgimtų bruožų pokyčių.
Bet sakyk nesakęs, darbai visvien viešinami su užpleckiotu makiažu, pakeista akių spalva ar susiaurintom ausim. Tai tik smugdo šio konkurso reputaciją.
Ką siūlau? Aš tikrai neturiu laiko tam ir nešneku apie konkurso vedėjo teisių perdavimą man. Siūlau arba keisti konkurso vedėją, arba pačiam vedėjui daugiau pasidomėti retušavimu. Jeigu manote išmanantis pakankamai, nuo šiol atrinkite tik tinkamus darbus, o ne viešinkite visus atsiųstus.