Ėmiau mąstyt. mąsčiau apie pakantumą. Religinį ir apskritai. O tuos apmąsymus dar labiau sustiprino matytas video.Kas matė tas žinos , o kas nmatė lai geriau ir nežiūri.Paslednij raz...Dėl savaime suprantamų priežasčių nuorodos neviešinsiu.per daug žiauru.Na gal tik truputį aprašysiu.Video sudėtas iš trijų dalių.Irakietė mergina, daug kas manė , kad ji rusų tautybės.Turbūt dėl dainos(Osnovnoj inkstinkt-poslednij raz)
Pirmoje video dalyje, nužudytoji valkiojama su mašina,antrame spardoma , kitaip daužoma, jai ant galvos mėtomi betono blokai, trypiama galva. Auka jau seniai nebegyva , bet ratu sustoję Egzekutoriai toliau ją spard policija visai šalia , bet niekas nieko nedaro, kad bent jau sustabdyti šitai..Trečioje numetama nuo tilto,.Dar noriu pasakyti , kad betono blokus taip pat metė jos pusbrolis(neva kunigas).Sekančią dieną po egzekucijos merginos tėvas jį sušaudė.Daug kas šito susidorojimo motyvais laiko tai , kad mergina užkrėtė Aids 20 jaunuolių ir tai buvo jų kerštas.Nelabai tikėčiau šia versija.Man įtikinamesnė versija yra tai , kad septyniolikmetė,pamilo kitos religijos vaikiną ir už tai buvo taip nubausta.
Aplamai man musulmonai kažkokie fanatikai.
Apskritai su tokiu atveju kai žmogus neturi savo balso teisės susiduriame beveik kasdien. Tai yra tiesiog pavyzdys gal gan žiaurokas, bet turbūt tik šitaip žmonės supranta apie vis dar neįsigalėjusią lygybę ir žmogaus teises.
Paimkim elementaresnį pavyzdį. Kiekvienas paauglys augdamas daug praranda, tačiau dar daugiau supranta. Ir manau, kad būtent paauglystės metus žmogus suranda sau priimtiniausią religiją nes juk sakoma, kad būtent šiuo laikotarpiu žmogus patiria daugiausiai skausmo ir emocinio smurto ir būtent tada Jis supranta kuri religija jam padeda, kuri leidžia jam būti savimi ir neprikausto prie "Sveika Marija" ar kitos maldos kuri galbūt jam yra visiškai neaktuali ir nesukelia jokių emocijų. Nuoširdžiai sakant aš pats neinu į bažnyčią(na nebent labai reik) ir neičiau. Tačiau yra tokių žmonių kaip Mano Tėvas kuris yra šventai įsitikinęs, kad turiu tai padaryti, nors nei vienasiš mūsų neina į bažnyčią, tai koks to tikslas? Kad tik daryčiau nuodėmes neidamas į bažnyčią (prisiminkime, kad tai vienas svarbiausių Dievo įsakymų) būčiau prigąsdintas, kad pateksiu į pragarą tik todėl, kad mano tėvas yra stereotipiškas ir nenori priimti mano nuomonės ir mano požiūrio į religijas.
Esmė tame, kad šiais laikais, kad ir kaip kalbėtume apie laisvę, norą pasirinkti tai kas Tau geriausia, to nebus.Negaliu sakyti, niekada, tačiau greitu laiku žmonės nesupras kaip svarbu, kad žmogus rinktųsi religiją tokią kuri yra skirta jam