Programa: Photoshop CS2
Įrankis: WACOM'as
Autorius: zinovas
► 1. Ką gi, pradedam, štai jums personazas Dr. Evil.
Pačiam piešiniui atlikti naudojau ( Airbrush Pen Opacity Flow ), tai standartinis brushas, tereika ji tik "pareguliuoti".
Reguliavimas gana paprastas: ( Brushes+Shape dynamics+Minimum Diameter 0% )

► 2. Pradėsim po truputi "lįst" į spalvu pasaulį...
Pasidarau nauja Layer'i ir "ir stebuklingu budu" padarau ji Multiply.
Drasiai imu "į rankas" Paint bucket tool ir dengiu nauja Layer'i pasirinkta spalva..

► 3. Po visos tos "kankynės" griebiu Gradient tool (Radial) ir neva padarau šviesos šaltini. Na, čia pasakoti nera ka... viskas ir taip akivaizdu

► 4. Kagi, spalvinam toliau, pradedu nuo šalmo. Pasirenku Lasso tool ir apvedu šalmo konturus, velgi, imu Gradient tool (Linear) + pasirinkta spalva..

Darbo eigoje šviesa šalme koreguosis...
► 5. Pradedu po truputi spalvinti drabužius, kaip jau pastebejot, dirbu kol kas tik su vienu Layer'iu, žinoma, galima dirbti ir atskirais, ( čia, manau, kaip kam patogiau... )

► 6. Toliau seka pačio apsiausto šioks toks šešialiavimas, šiokie tokie atspindžiai ir pan... Brushas nekinta, kol kas kaip pradžioje, naudoju ta pati (Airbrush Pen Opacity Flow)..

► 7. Palengva bandau "teksturinti" bičo šalika. Žinoma, galima "pasigraibyt" ivairiu teksturu ir nete, bet šiuo atveju man daug "gyviau" atrodo ranka papeckiotos.

Lygiai ta pati darau ir su apsiaustu, suteikiu jam kažkokio tai purvinumo, bliku, demeliu, įtrukimu ir t.t... (tuo pačiu ir akmenuka paspalvoju)

► 8. Sekantis mano žingsnis - papildomas Layer'is (Multiply).
Vėl imu Gradient tool ir suteikiu pagrindui, ant kurio stovi personažas, kiek kitoki atspalvi...
Toliau "spalviskai" detalizuoju personažo galvą, apsiaustą ir visa kita... Švelniems blikams-šviesos ruoziliams naudoju (Dodge tool (highlights))... juk viskas aišku..ane?

► 9. Na ir manau, paskutinis žingsnelis-užrasėlis...
Dar papildomi šviesuliukai, bliksniukai. ir t.t... man rodos smulkintis neverta...

Wuolia!!

Dėkui zinovas už leidimą, patalpinti šią pamoką