Citrina, žinai, realiai aš tave tik provokuoju diskusijai

. Nepyk, jei ką

.
Gerai, gerai, tu protingas vaikas, tiek ir aš supratau.
Bet matai, yra tas dalykas, kad realiai, jei tu pritaptum kitoje šalyje, ar norėtum grįžti? Jeigu tau būtų ten geriau, fainiau ir mieliau? Ar norėtum grįžti, kur tau nemiela, nefaina, galų gale nemalonu?
Čia tik šiaip pamąstymui...
daigaN, kietai ten skėlei

.
Žinot, ryte šiandien pagalvojau, kad galbūt ir mylėčiau šią šalį. Jei gyvenčiau prieš kokį šimtą metų, kuomet būti lietuviu, dar kažką reiškė, kai mūsų tauta nebuvo tokie egoistai. Mes gi dabar iš tiesų linkime savo kaimynui nelaimės, atsiprašant. Žinot juk visi Baltijos kelią, a ne? Jei dabar vėl pasikartotų panaši situacija, kaip tuomet, jokio Baltijos kelio šiais laikais nebūtų. Nes deja... Nežinau. Mes degradom patys iš esmės. Ir aš nusivylusi žmonėmis.
AQua. rašė:Niekada nesakyk niekada, bet dirbti ir gyventi sieksiu Lietuvoje.
Į emigraciją žiūriu neigiamai. Bailiai. Svanaudiška bėgti, kur geriau, ir dar po to varyti, kad Lietuvoje prastos sąlygos. Brangieji! Mes gi patys jas kuriame.
O ar nenaiviai tu čia šneki? kitur bus sunkiau, bus daug sunkiau. Skirtumas, kad ardamas ten, tu gausi daugiau, nei ardamas čia. Ir dar, ten tave vertins kaip žmogų, galų gale - bent jau gerbs kaip žmogų. Ir dar, tiesiog toks dalykas yra, jog čia yra tavo tėvynė, ji
turėtų tavimi pasirūpinti, tačiau kartais kita šalis mumis pasirūpina daug geriau.
O žinot ką? Afrikoj baisesnės sąlygos, bet jie laimingesni žmonės nei mes. Kažkaip nenoriu gyventi šalyje, kurioje yra norma vaikščioti gatvėje su surauktu snukiu ir skųstis 'kaip man šiandien blogai'. Čiuju, aš nemėgstu lietuvių mentaliteto ir įsišaknyjusių būdo bruožu. Tik blogiausia, kad ir aš juos turiu

.