Grafikos pamokos, diskusijos Apie save

OvidijusNorkus

Narių prisistatymai ir mintys apie savo kūrybinį kelią

Standartinė OvidijusNorkus » 2015 Sau 17, 11:44

Holla,

Pirmiausia esu Ovidijus. Esu iš Šilutės, bet paskutiniu metu daugiau klaidžioju po Lietuvą (daugiau apie tai tolimesnei dalį). Kiek suprantu ir peržiūrėjus temas kuriose prisistatė nauji žmonės šiame forume tai yra jaunesnioji karta. Na, o man 24-eri metai jau. Esu grafikos dizaineris, VJ (Video Jockey), renginių organizatorius, reklamos agentas ir daug kitų smulkių dalykų. Patirtis jau dirbant su grafika greit pasieks dešimtmetį. 5 metai darbo reklamos agentūroje (2 skirtingos), o pareigos buvo tokios: grafikos dizaineris, projektų vadovas, gamybos vadovas. Taip pat dirbau kaip laisvai samdomas grafikos dizaineris keletoje įmonių. Šiuo metu dirbu self-employed / Graphic designer. Didžioji darbo dalis dalis su klientais iš užsienio. Dirbu ir renginių bei pramogų srityje teikdamas renginių techniką įvairiems festivaliams ir t.t.
Tai dabar turbūt klausymas, ko aš čia atsivilkau?
Na įdomu kaip nauja auganti karta supranta visus grafikos subtilumus, kažko išmokti ko dar neišmokau (grafikoje ribų nėra) ir galbūt pasidalinti savo patirtimi su kitais žmogeliais.
Jei kas domina klauskit, don't be shy. :)
Vartotojo avataras
OvidijusNorkus
Naujokas

Taškai: 1

Reputacija: 0 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė coolvetica » 2015 Sau 18, 11:38

Sveikas,
malonu sulaukti naujų žmonių čia.

Gal turi linką į savo portfolio? Kodėl pasirinkai multidisciplinary kelią, ir ar jis nemaišo susitelkti ties viena sritim? Kaip pradėjai dirbti su klientais iš užsienio, ar kažkas rekomendavo, ar pats susiradai juos? Ar turi išsilavinimą? (<- šitas klausimas bent jau man aktualiausias ir sukeliantis daugiausiai sumaišties savo pačio ateities planavime)
Vartotojo avataras
coolvetica
Aktyvus dalyvis

Taškai: 293

Reputacija: 17 Pridėti reputacijos tašką

Standartinė OvidijusNorkus » 2015 Sau 19, 09:34

Savo profilio kaip ir neturiu. Esu kaip batsiuvys be batų. Kuriu savo tinklalapį ir kitus dalykus, bet niekaip negaliu išbaigti dėl laiko stokos tai kai bus įmanoma kažką parodyti tai būtinai patalpinsiu. Kodėl taip pasirinkau. Nežinau iš tikrųjų galbūt būtų lengviau orientuotis ties viena sritimi, tačiau aš tokio būdo jog tai kas mane traukia turiu tai mokėti. Užsienis tai labai patraukli rinka, kurioje sukasi geri pinigai. O į ją įsitraukti nėra sudėtinga tiesiog reikia protingai ir nebijoti jos. Įlindau į ją tiesiog reklamuodamasis užsienio portaluose skelbimų, bei keletos draugų pagalba kurie taip pat gyvena Lietuvoje, tačiau irgi dirba su užsienio, bet neturi nieko bendro su grafika. O mano išsilavinimas tai galbūt bus juokinga, bet baigiau paprasta savo vietinio miesto profesinę mokykla (elektros įrenginių montuotojas - taip nieko ir neišmokau). Jau trečio kurso pradžioje pradėjau dirbti reklamos agentūroje, savarankiškai gyventi, dirbti ir mokytis (labai nedaug belikę buvo). Tad toliau stoti kažkaip nelabai ir benorėjau nes gavau ko norėjau. Tačiau šiuo metu svarstau stoti į kolegiją turiu tikslą pasirinkti studijas su marketingu, nes pasirinkti grafikos dizainą mano vietoje galbūt būtų kvaila, todėl rinksiuosi labiau pačią rinkodarą reklamos ir panašiai.
Vartotojo avataras
OvidijusNorkus
Naujokas

Standartinė Jurga Lego » 2015 Sau 20, 22:09

Sveikas, Ovidijau.
Sakyk, kodėl galvoji, kad grafikos dizainas-kvaila. Dirbai reklamos agentūroj,kitose panašiose įmonėse, turi užsakymų iš užsienio-galėtum sau smagiai ir ganėtinai laisvai(ir darbų, ir pinigų prasme).. Netraukia vaizdiniai reikalai? :)
Vartotojo avataras
Jurga Lego
Naujokas

Standartinė Kicius » 2015 Kov 16, 02:05

Labas
Vartotojo avataras
Kicius
Neprilygstamas

Medaliai: 25
Taškai: 2251